Реджеп Тайип Ердоган назначи жена - бивш американски банкер за шеф

...
Реджеп Тайип Ердоган назначи жена - бивш американски банкер за шеф
Коментари Харесай

Ердоган назначи жена за управител на централната банка на Турция

Реджеп Тайип Ердоган назначи жена - някогашен американски банкер за началник на централната банка на страната в знак на това, че президентът на Турция може би трансформира курса на своите неортодоксални политики, които провокираха мъчителна рецесия с разноските за живот и изпратиха лирата до рекордно ниски равнища по отношение на $, написа в. „ Файнешъл таймс “.

Хафизе Гайе Еркан, която е заемала управителни длъжности в Goldman Sachs, както и в банкрутиралия районен американски заемодател First Republic, ще бъде първата жена, която ще оглави централната банка на Турция. Тя ще поеме юздите от Шахап Кавджъоглу, който внезапно понижи лихвените проценти по разпореждане на Ердоган и в този момент ще стане началник на Агенцията за банково контролиране и контрол.

Решението на президента да притегли Еркан пристигна единствено дни откакто той избра Мехмет Шимшек, някогашен вицепремиер, известен измежду световните вложители, за министър на финансите. Той също по този начин назначи Джевдет Йълмаз, който се счита за последовател на ортодоксалната икономическа политика, за вицепрезидент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР